Po Gossipih še Goldfrapp

Foto: Žurnal24 Duo Goldfrapp bo v sklopu Itak Džafesta 8. oktobra nastopil v Kinu Šiška. (Foto:
Goldfrapp je po skupinah Gossip in Florence + the Machine tretje veliko ime, ki pride v Ljubljano.
Oglej si celoten članek

Znana je tretja skupina, ki bo letos nastopila v sklopu Itak Džafesta – to je britanski elektro duo Goldfrapp. Koncert bo 8. oktobra v Kinu Šiška. Prvo veliko ime omenjenega festivala je bila skupina Florence + the Machine, ki je v Šiški nastopila maja, včeraj pa je v Križankah nastopil še Gossip.

Glasbeno-vizualna atrakcija
Goldfrapp sestavljata Alison Goldfrapp in Will Gregory. Skupino sta ustanovila leta 1999 v Londonu. Poleg značilne glasbe, ki vsebuje elektronske podlage in soulovske vokale, slovita tudi po izbrani vizualni estetiki. Marca letos sta izdala že peti studijski album Head First, ki pa po svetu ni požel tolikšnega navdušenja kritikov kot njun prvenec Felt Mountain pred desetimi leti, ki jima je prinesel tudi nagrado mercury.

Žanrska kameleona
Zvok skupine se je skozi leta žanrsko spreminjal – od bolj ambientalnega na albumu Felt Mountain prek elektronike zgoščenke Black Cherry do bolj glamrockerskega izdelka. Na predzadnjem albumu Seventh Tree najdemo celo folk, na zadnjem pa trendovski sintpop, ki vplive črpa iz osemdesetih.

Diskografija:
Felt Mountain
(2000)
Black Cherry
(2003)
Supernature
(2005)
Seventh Tree
(2008)
Head First
(2010)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.