Pita s pršutom in gorgonzolo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Okusno pito pripravite takrat, ko pričakujete obiske ali pa kar tako. Tokrat s pršutom, gorgonzolo in češnjevimi paradižniki.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 25 dag listnatega testa
  • 15 dag gorgonzole
  • 15 dag pršuta
  • 3 jajca
  • 2 dl posnetega mleka
  • 0,8 dl kisle smetane
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • sol in poper

Priprava:

  • Delovno površino potresite z moko, položite nanjo listnato testo in ga razvaljajte.
  • Testo položite v okrogel pekač. Pršut na drobno zrežite in ga razporedite po testu.
  • Zdrobite gorgonzolo in jo potresite po testu. Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih razporedite po testu.  
  • V posodici zmešajte jajca, mleko in  kislo smetano. Z zmesjo prelijte testo. Pecite 25 minut v pečici pri 200 stopinj Celzija.

več receptov za okusne pite poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.