Petelinjemu zajtrku se rola od gledanosti

Foto: Žurnal24 petelinji_zajtrk_2310
Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej sta na slovesnosti v Ljubljani ustvarjalcem filma Petelinji zajtrk izročila zlati roli za doseženih 50.000 gledalcev.
Oglej si celoten članek

Film, ki ga je po literarni predlogi Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie zrežiral Marko Naberšnik medtem beleži že več kot 65.000 obiskovalcev. Petelinji zajtrk je kino v Velenju rešil pred zaprtjem, zaradi njega so spet odprli tudi kinodvorani v Nazarjih in Črenšovcih.

Zlato rolo podeljujejo slovenskim in koprodukcijskim filmom, katerih gledanost v kinematografih preseže 25.000 gledalcev. Eno zlato rolo je danes prevzel producent Franci Zajc (Arsmedia), drugo pa režiser in scenarist Marko Naberšnik.

Petelinji zajtrk, ki je na oktobrskem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva in glavne nagrade za režijo ter scenarij (Marko Naberšnik), glavno moško vlogo (Vlado Novak), Pia Zemljič pa Stopovo nagrado za najboljšo igralko leta, nadaljuje pohod po slovenskih kinodvoranah in je štiri tedne zapored najbolj gledani film v domačih kinematografih. Kot je še povedal Jože Biščak iz agencije Odmev, je okoli 26. novembra možno pričakovati že tretjo zlato rolo, torej za 75.000 gledalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.