Pet naravnih za stopala

Foto: Žurnal24 Utrujena stopala poživite z masažo. (Foto: Shutterstock)
Za mehka in gladka stopala lahko poskrbite tudi sami. Ste jih že razvajali v medeni dišeči kopeli ali pa jih negovali z jagodnim pilingom?
Oglej si celoten članek

Dišeča kopel
Za mehka in nežna stopala zmešajte skodelico limoninega soka, četrtino žličke cimeta v prahu, dve žlici olivnega olja in četrtino skodelice mleka. Dišečo mešanico zmešajte v lavor s toplo vodo in približno 15 minut namakajte noge. Na koncu noge sperite z mlačno vodo in jih po potrebi namažite z vlažilno kremo za noge.

Mandljev losjon
Le kaj sprosti bolj kot večerna masaža stopal? Ta bo prijetnejša in hkrati negovalna, če boste pri tem uporabili doma pripravljen losjon. Zmešajte žlico mandljevega olja, žlico olivnega olja, žlico olja pšeničnih kalčkov in 12 kapljic eteričnega olja evkaliptusa. Pred masažo noge za 10 minut namočite v topli vodni kopeli, ki omehča kožo in odpre pore. Mešanica zadostuje za več masaž, zato jo shranite v temno stekleničko.

Jagodni piling
Spodbudite prekrvavitev stopal in z njih hkrati odstranite odmrlo kožo. Pretlačite osem jagod, primešajte dve žlici olivnega olja, žlico soli in žlico drobno mletih mandljev. S pilingom nežno zmasirajte stopala in jih na koncu sperite z mlačno vodo.

Medena obloga
Topla obloga za stopala je primerna predvsem za vse z grobo ali zelo suho kožo na stopalih. Pripravite jo tako, da zmešate tri žlice medu in žlico sezamovega ali olivnega olja. Mešanico pogrejte, jo nanesite na stopala, jih pokrijte z vlažno toplo gazo in pustite učinkovati okoli petnajst minut. Oblogo s stopal sperite z mlačno vodo.

Naravni kamen
Tudi če s kožo na stopalih nimate težav, te ne zanemarite. Vsaj enkrat na mesec s stopal z naravnim kamnom odstranite odmrlo kožo, po vsakem tuširanju pa negovalno mleko ali losjon za telo nanesite tudi na stopala – najbolje pa je, če uporabite kar kremo za stopala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.