Peresniki s piščancem in bučkami

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Ko se vam mudi, skuhajte peresnike s piščanecem in bučkami. Dobe tek!
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 kos piščančjih prsi
  • 2 bučki
  • 240 g peresnikov (ali polnozrnatih testenin)
  • kanček Cremefine (ali creme fraiche)
  • 100 ml kokošje juhe
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • muškatni orešček
  • sol, poper

Priprava:

Za pripravo peresnikov z ragujem iz piščanca in bučk prevremo v veliki posodi zadostno količino osoljene vode ter skuhamo peresnike (al dente). Testenine odcedimo.

Medtem narežemo piščančja prsa in bučko na majhne kocke. Pogrejemo rastlinsko olje in na hitro in močno popečemo bučko in piščančje meso.

Pogasimo s sladkim rdečim vinom, dobro prevremo in dolijemo kokošjo juho. Še enkrat zavremo, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter vmešamo Rama Cremefine. Gosto skuhamo.

Dodamo še skuhane testenine, premešamo in po potrebi dodamo še nekaj juhe ali kisle smetane. Začinimo in postrežemo z zeleno solato.

več receptov s peresniki preberite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.