Otroški um, obdan s sovražniki

Foto: Žurnal24 Matija Ferlin je otrok brez strahu. (Foto: Kino Šiška)
Ob 18. uri se sprostite ob plesni predstavi sad sam /almost 6, ki jo bodo ob zaključku festivala Gibanica uprizorili v Kinu Šiška.
Oglej si celoten članek

V solu sad sam /almost 6/ želi Matija Ferlin raziskati otroški um, ki ga ne pogojuje nič, niti lastni obstoj. V procesu odraščanja zavest trči ob družbene norme in omejitve, ki jih občuti kot zatiranje in teror. Vsi fiktivni liki iz otroštva postanejo sovražniki. Dejstvo, da moramo odrasti, pa vodi v nepopolnost, ki dela naša življenja in načine preživetja svojske in posebne.

Matija Ferlin je plesalec in koreograf, ki je študij koreografije in plesa zaključil na SNDO v Amsterdamu. Poleg sodelovanja s številnimi avtorji (Maja Delak, Ivica Buljan, Ame Henderson) ustvarja tudi lastne predstave, kratke filme in razstave, s katerimi gostuje po Evropi in Severni Ameriki. Trenutno živi in dela v Puli na Hrvaškem.

Cena vstopnice je 7 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.