Osvobojen v svoji sobi

Foto: Žurnal24 Film je bil predvajan na Festivalu slovenskega filma 2009. (Foto: Kinodvor)
Slovenski dokumentarni film Damjanova soba prihaja na reden spored v Kinodvor. Danes si ga lahko ogledate ob 19. uri.
Oglej si celoten članek

Damjan je star dvajset let. Čez nekaj mesecev bo zapustil celjski zapor, v katerem biva od svojega šestnajstega leta. Sanjari o vrnitvi domov k starim staršem, o svoji sobi, ki je bila nekoč očetova … Ko je končno svoboden, želi obrniti nov list v življenju, obnoviti družinske odnose. A družba ga obsoja.

Pronicljiv, obenem tankočuten in neizprosen dokumentarni portret neke nepovrnljivo izgubljene mladosti, med vrsticami tudi ostra kritika obsojajočega pogleda družbe na margino. Eden vrhuncev slovenskega dokumentarnega filma.

Redna cena vstopnice je 4,95 evra, za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa 4,25 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.