Obama navija za Obamo

Foto: Žurnal24 barack obama reuters 031108
Majhno japonsko pristaniško mestece si že pol leta želi, da bi ameriški predsedniški stolček zasedel njihov soimenjak.
Oglej si celoten članek

Prebivalci majhnega japonskega mesteca Obama so pripravljeni na slavje. Plešejo, pojejo, igrajo na kitare in čakajo na novico, da bo nov ameriški predsednik Barack Obama. Petdeset moških, žensk in otrok že dlje časa nosi majice z napisom I Love Obama, vadijo havajske plese in upajo, da bo demokratski kandidat, rojen v Honoluluju, zmagal in jih nekoč celo obiskal kot predsednik.

"Sem 85-odstotno prepričan, da bo Obama zmagal," je povedal lastnik hotela Seiji Fujiwara, ki vodi skupino, ki podpira Obamo. Obenem se nadeja, da bo mesto z 32 tisoč prebivalci z zmagovalcem lahko delilo slavo in s tem privabilo več turistov.

Obamovo ime pa se pojavlja povsod – na majicah, hamburgerjih, slaščicah. "Več kot šest mesecev že plešemo za gospoda Obamo," je povedala članica plesne skupine Obama Girls, ki glasno podpira temnopoltega kandidata. Njena skupina je celo pripotovala na Havaje, kjer so slavili Obamovo zmago v demokratski bitki s Hillary Clinton, prav tako pa si želijo, da bi se v ZDA znova kmalu podale na predsednikovo slovesno zaoljubo.

Mesto Obama je po vsej državi pritegnilo veliko pozornosti. Raziskave kažejo, da bi se za demokrata, če bi bilo možno, odločilo 73 odstotkov Japoncev, za republikanskega kandidata Johna McCaina pa le sedem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.