V kuhinji radi eksperimentiramo in razvajamo svoje brbončice, obenem pa je treba poskrbeti, da telo dobi potrebne snovi za njegovo optimalno delovanje. Naslednjo hrano bi morali večkrat imeti na istem krožniku.
Zrezek in rožmarin
Rožmarin je bogat s kislinami, ki preprečujejo nastanek heterocikličnih aminov na mesu. Amini namreč povzročajo raka. Zdravnik Drew Ramsey pravi, da so ljudje pogosto zaskrbljeni zaradi uživanja pečenega mesa, z rožmarinom pa ustvarijo pravo sinergijo med živili. Odtrgajte veijco rožmarina, odstranite glavno steblo, nasekljajte ga, dodajte olivno olje, sol in limonin sok ter v tem marinirajte govedino.
Pesa in čičerika
Omenjena kombinacija nudi veliko mineralov. Magnezij je ključnega pomena za zmanjševanje napetosti, pesa pa je polna mineralov. Vitamin B6, ki se nahaja v čičeriki, omogoči maksimalno absorpcijo magnezija v telo.
Riba in brokoli
Ribe, med njimi losos in skuša, vsebujejo veliko selena, minerala, ki dobro vpliva na ščitnico in preprečuje tvorbo rakavih celic. Skupaj z brokolijem, ki ima veliko sulforafana, sta trinajstkrat bolj učinkovita pri upočasnjevanju rasti rakavih celic, kot če ju jemo ločeno.
Rdeče vino in mandlji
Uživanje rdečega vina skupaj z mandlji dobro vpliva na vaše srce. Antioksidant resveratrol v rdečem vinu in visoka stopnja vitamina E v mandljih redčita kri in izboljšujeta stanje žil. Idealno je, če uživate vino, ki je pridelano brez uporabe pesticidov.
Zeleni čaj in limona
Zeleni čaj z limono je dobra zaščita pred rakom, pripomore pa tudi v primerih, ko bi radi izgubili nekaj kilogramov. Z vitaminom C polne limone pomagajo pri boljši absorbciji polifenolov v zelenem čaju.