Potrebujete:
- majhen strok česna
- 50 ml grenivkinega soka
- žličko sojine omake
- žlico paradižnikove mezge
- žličko sezamovega olja
- žličko jabolčnega kisa
- žlico kokosove smetane
- 100 g svinjine za zrezke
- rdečo papriko
- majhen por
- dolga nabodalca
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Česen olupite in stisnite. Gladko ga umešajte z grenivkinim sokom, sojino omako, paradižnikovo mezgo, oljem, kisom in kokosovo smetano.
- Meso narežite na manjše koščke in jih za 30 minut položite v marinado.
- Papriko in por dobro očistite in narežite na večje koščke.
- Meso in zelenjavo izmenjaje nabodite na nabodalca, jih položite na pekač in pecite na zgornji polički pečice, ogrete na 250 stopinj, približno 15 minut.
- K nabodalcem se odlično poda pražen riž, namesto z mesom pa jih lahko pripravite z bučkami.
Dober tek!