Tudi koščica namreč vsebuje hranilne snovi, zato je ne zavrzite, piše Focus.
1. Krepi imunski sistem
Snovi v koščici avokada lajšajo simptome bolezni in odpravljajo vnetja. Aminokisline v koščici zmanjšujejo raven holesterola, antioksidanti in flavonoli pa ščitijo pred virusi in bakterijami ter preprečujejo bolezni prebavil.
Najprej koščico olupite, nato pa jo nastrgajte ali narežite na majhne koščke ter jo dodajte obroku, na primer v solato, otrobe ali smoothie. Koščico lahko prej tudi popražite.
2. Čaj za hujšanje
Nastrgano koščico prelijte z vročo vodo. Čaj, poln aminokislin, bo pomagal pri topljenju maščobnih blazinic.
3. Pasta za kožo in lase
Zaradi aminokislin koščica pozitivno vpliva tudi na kolagen v koži. Nastrgano koščico prelijte z nekaj vode in pasto nanesite na kožo. Tako se boste znebili aken. Iz koščice si lahko naredite tudi masko za lase, in sicer tako, da nastrgani koščici dodate kokosovo ali ricinusovo olje.
Na zavrzite avokadove koščice
Meso avokada je zdravo, polno vitaminov, mineralov in nenasičenih maščobnih kislin. To vemo že dalj časa. Mnogi pa ne vedo, da je zdrava tudi avokadova koščica.