Na dan muzejev brezplačne razstave

Foto: Žurnal24
18. maj: Pokrajinski muzej Celje ob mednarodnem dnevu muzejev vabi na brezplačen ogled vseh stalnih in občasnih razstav.
Oglej si celoten članek

Direktor muzeja Stane Rozman je dejal, da si bodo lahko obiskovalci v razstavišču Stara grofija na Muzejskem trgu ob stalni umetnostnozgodovinski zbirki ogledali razstave o Srednjeveških tlakovcih na Slovenskem, Mohn&Kothgasser, poslikano bidermajersko steklo, Alma M. Karlin – poti in Svetišča ob reki. V razstavišču Knežji dvorec bo na ogled Celeia – mesto pod mestom.

Vodstva po posameznih razstavah bodo potekala od 15.30 do 16.30. Ob 17. uri pa bo v dvorani pod Celjskim stropom potekalo predavanje muzejskega svetovalca Jožeta Rataja o času, v katerem so nastali poslikani kozarci, ki so na ogled v Lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje.

Z avtom v muzej
Rozman je predstavil tudi potek letošnje muzejske noči, ki bo 19. junija pod imenom Z muzejskim avtomobilom v muzej. Muzej bo ljubiteljem muzejev in starodobnih avtomobilov omogočil, da se na ta večer popeljejo s starodobnimi avtomobili po celjskem mestnem jedru do pokrajinskega muzeja. Zadnji ogled razstav v okviru muzejske noči bodo zaključili ob polnoči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.