Moja ljubezen je zmagala

Foto: Žurnal24 Festival pravoslavnega filma v Moskvi velja za enega prestižnejših.
Polurni animirani film Moja ljubezen, ruskega oskarjevca Aleksandra Petrova, je bil izbran za najboljši film na 12. mednarodnem festivalu pravoslavnega filma v Moskvi.
Oglej si celoten članek

Film Petrova je bil posnet po romanu Ljubezenska zgodba, pisatelja Ivana Šmeljeva. Petrov je sicer že lasnik prestižnega oskarja za film Starec in morje, ki je nekakšna animirana adaptacija Hemingwayjeve klasike. Umetnik je tako kot prejšno uspešnico tudi novi film posnel v neobičajni tehniki "podobe na steklu".

Po besedah predsednika festivala Jevgenija Nikiforova je tako film Petrova kot roman Šmeljeva posvečen ljubezni mladih, kar je pomembno v času, ko je vulgarna erotika postala predmet komercialnega izkoriščanja. "Pomembno je, da se pokaže, kakšno duhovno višino in čistost lahko dosežejo mladi ljudje, vzgojeni v krščanski sredini," je dejal Nikiforov. Dodal je tudi, da bi morali film videti tudi starši, ki jih skrbi prihodnost njihovih otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.