Mobilnik ga je drago stal

Foto: Žurnal24 Liam Byrne (na sliki desno) bo moral zaradi telefoniranja med vožnjo plačati 100
Državni sekretar v britanski vladi je moral v petek plačati 100 funtov globe, ker se je med vožnjo v avtomobilu pogovarjal po mobilnem telefonu.
Oglej si celoten članek

Sekretar na britanskem notranjem ministrstvu Liam Byrne je moral ob tem plačati še 50 funtov sodnih stroškov, pred sodiščem v Sutton Coldfeldu blizu Birminghama pa je priznal krivdo in izrazil obžalovanje.

Tudi pomembni pogovori niso opravičilo

Telefoniranje med vožnjo vas lahko drago stane. © iStockphoto

 
Sekretar, ki je pristojen za imigracijo, je sicer zatrdil, da se je po mobilnem telefonu pogovarjal o ˝pomembnem primeru deportacije˝, vseeno pa je v pisni izjavi navedel, da za njegovo obnašanje ni opravičila. Med telefoniranjem so 37-letnega Byrneja prijeli julija.

V Veliki Britaniji je telefoniranje med vožnjo prepovedano od leta 2003. V državi pa skrb povzročajo raziskave, ki so pokazale, da več tisoč voznikov prepoved telefoniranja med vožnjo kljub visokim kaznim še naprej krši.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.