Mafini iz indijančkov

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za malo drugačne mafine uporabite kar indijančke. Sladko in penasto.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 5 zamorčkov/indijančkov
  • 80 g masla (sobne temperature)
  • 1 jajce
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (8 g)
  • 250 g gladke/univerzalne moke
  • pecilni prašek
  • 250 ml pinjenca
  • pekač/posodice za mafine

Priprava:

  • Za mafine iz indijančkov oziroma zamorčkov najprej z nožem odrežemo vaflje. Penasti čokoladni del indijančkov pretlačimo in zmešamo v kremo. Vaflje drobno narežemo.
  • Maslo penasto umešamo, dodamo jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter premešamo. Dodamo h kremi iz indijančkov.
  • Zmešamo moko in pecilni prašek. K masi izmenično dodajamo moko, vaflje in pinjenec, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  • Maso vlijemo v pripravljeni pekač ali posodice za mafine in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Nasvet:

Mafine lahko okrasimo s čokoladnim prelivom ali čokoladnimi koščki.

več receptov za mafine poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.