Po receptu za kruhove cmoke moramo najprej olupiti in drobno nasekljati čebulo. V segreti ponvi stopimo maslo in v njem popražimo čebulo, da postekleni.
Počakamo, da se ohladi.
Medtem stepemo jajca in jih dobro razžvrkljamo. Zmešamo z mlekom in soljo in prelijemo čez kruh, narezan na kocke. Začinimo po okusu in pustimo nekaj časa stati.
Peteršilj operemo, stresemo, da se osuši in nasekljamo na drobno.
Peteršilj, ohlajeno čebulo in zmes iz kruhovih kock dobro premešamo in počakamo nekaj časa, da se sestavine povežejo. Na koncu primešamo moko. S hladno vodo si navlažimo roke in iz testa oblikujemo enako velike cmoke.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, solimo in vanjo položimo cmoke. Pazimo, da voda ne vre premočno, saj lahko cmoki razpadejo.
Kruhove cmoke kuhamo pribl. 10 minut, vzamemo iz vode in okrasimo s svežim, sesekljanim peteršiljem.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.