Kroketi s šunko

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Krompirjeve krokete lahko pripravite tudi s šunko in parmezanom. Dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 krompir (mokast)
  • 100 g šunke
  • 2 jajci
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 3 žlice masla (tekočega)
  • 3 žlice parmezana (naribanega)
  • moka (po potrebi)
  • origano (suh – po želji)
  • sol

Za paniranje:

Za cvrtje:

rastlinsko olje

Priprava:

  • Za pripravo hrustljavih krompirjevih kroketov s šunko krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v dovolj osoljene vode. Odcedimo in pustimo, da preostala tekočina izhlapi.
  • Medtem šunko narežemo na majhne kocke. Krompir naribamo. Na delovni površini ali v posodi ga začinimo s soljo, origanom in naribanim parmezanom.
  • Iz šunke, jajc, rumenjakom, masla in moke naredimo kompaktno testo. Razdelimo ga na majhne kose, iz katerih nato oblikujemo krokete ter jih povaljamo v požvrkljanem jajcu in drobtinah.
  • Na vročem olju jih z vseh strani hrustljavo spečemo v večji nizki ponvi. Ven jih vzamemo z zajemalko in jih odcedimo na papirnatih brisačkah.
  • Hrustljave krompirjeve krokete s šunko lahko uporabimo kot prilogo ali pa jih imamo za glavno jed in dodamo solato.

Več receptov za okusne priloge poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.