Potrebujete:
- 1 manjšo čebulo
- vejico peteršilja
- maslo
- 100 g gob
- 100 g šunke
- 90 g moke
- 250 ml mleka
- 180 ml jušne osnove
- sol in poper
- 60 g moke za paniranje
- 2 jajci
- 50 g krušnih drobtin
- olje za cvrenje
Priprava:
- Čebulo drobno sesekljajte, šunko in gobe narežite na majhne koščke. Sesekljajte tudi peteršilj.
- V kozici segrejte maslo in na njem popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte gobe in pražite še 5 minut. Občasno premešajte. Solite in poprajte.
- Dodajte moko, zmanjšajte temperaturo in pražite še minutko ali dve. Nato ponev odstavite in med nenehnim mešanjem prilijte mleko. Mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes.
- Prilijte še jušno osnovo, ponev pristavite na kuhalno ploščo in med nenehnim mešanjem kuhajte do vretja.
- Ko se masa zgosti, dodajte šunko in peteršilj, premešajte, nato pa zmes pretresite v posodo in počakajte 2 uri, da se ohladi.
- Iz ohlajene mase naredite krokete v obliki svaljkov ali pa jih oblikujte v kroglice. Vsakega posebej spanirajte v moki, stepenem jajcu in drobtinah. Panirane krokete približno 3 minute cvrite v vročem olju. Pečene odcedite.
Dober tek!