Kroketi s šunko

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Če so vam zadišali kroketi, poskusite takšne s šunko in gobami.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 manjšo čebulo
  • vejico peteršilja
  • maslo
  • 100 g gob
  • 100 g šunke
  • 90 g moke
  • 250 ml mleka
  • 180 ml jušne osnove
  • sol in poper
  • 60 g moke za paniranje
  • 2 jajci
  • 50 g krušnih drobtin
  • olje za cvrenje


Priprava:

  • Čebulo drobno sesekljajte, šunko in gobe narežite na majhne koščke. Sesekljajte tudi peteršilj.
  • V kozici segrejte maslo in na njem popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte gobe in pražite še 5 minut. Občasno premešajte. Solite in poprajte.
  • Dodajte moko, zmanjšajte temperaturo in pražite še minutko ali dve. Nato ponev odstavite in med nenehnim mešanjem prilijte mleko. Mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes.
  • Prilijte še jušno osnovo, ponev pristavite na kuhalno ploščo in med nenehnim mešanjem kuhajte do vretja.
  • Ko se masa zgosti, dodajte šunko in peteršilj, premešajte, nato pa zmes pretresite v posodo in počakajte 2 uri, da se ohladi.
  • Iz ohlajene mase naredite krokete v obliki svaljkov ali pa jih oblikujte v kroglice. Vsakega posebej spanirajte v moki, stepenem jajcu in drobtinah. Panirane krokete približno 3 minute cvrite v vročem olju. Pečene odcedite.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.