Kotlet s parmezanom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Kotleti so lahko tudi zelo hrustljavi. Omislite si panirane s parmezanom, za prilogo pa pripravite pečeno zelenjavo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

 

  • 4 svinjski kotleti s kostmi (vsak 200–250 gramov)
  • 2 čajni žlički pesta
  • 8 žlic moke
  • 2 jajci
  • 4 žlice mleka
  • 120 g grobih drobtin
  • 120 g parmezana
  • sol
  • poper
  • olje (za peko)
  • 1 bučka (majhna)
  • 1 jajčevca (majhna)
  • 1 paprika (rumena)
  • 2 čebuli (veliki)
  • 1 paradižnik (velik)
  • 3 stroki česna
  • 200 g mocarele v kroglicah
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica timijana

Priprava:

  • Za kotlete s parmezanom in pečeno zelenjavo segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Zelenjavo narežemo na rezine. Zmešamo z oljčnim oljem, soljo in poprom ter položimo v pekač. Čim enakomerneje potresemo z mocarelo, rožmarinom in timijanom ter vse pokrijemo z alufolijo. Za približno 30 minut damo v pečico tako, da bo dovolj prostora še za kotlete.
  • V globokem krožniku zmešamo jajce z mlekom, solimo in popramo. Zmešamo grobe drobtine in parmezan ter jih pretresemo v globoki krožnik. V tretji krožnik damo moko.
  • Kotlete solimo, popramo, na tanko premažemo s pestom in pomokamo. Nato damo v zmes z jajcem in mlekom, pri tem pa pazimo, da kotlete pokrijemo z vseh strani. Nato jih damo v drobtine. Če se te kotletov ne primejo dovolj, jih nanje dodatno potresemo.
  • V globoki ponvi segrejemo toliko olja, da kotleti niso popolnoma prekriti. Na vsaki strani jih pečemo približno 7 minut. Položimo jih na papirnate brisače, da maščoba odteče, nato pa jih prestavimo v pekač in jih damo za 10 minut v pečico, da se skupaj s parmezanom in zelenjavo spečejo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.