Kostanjeva torta

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Ste nabrali kaj kostanja? Specite torto!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g moke
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 2 žlivi kakava (v prahu)

Za kremo:

  • 125 g mase pretlačenega kostanja in stepene smetane
  • 250 g sladke smetane
  • 1 vrečka utrjevalca za stepeno smetano
  • 3 lističi želatine
  • 3 žlice ruma

Za dekoracijo:

  • kostanj (skuhan in olupljen)

Za premaz:

  • ingverjeva marmelada

Priprava:

  • Kostanjevo torto z ingverjem pripravimo tako, da najprej penasto zmešamo jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Primešamo moko in kakav.
  • Maso položimo na pomaščen in pomokan pekač za torte (s premerom 24 cm) in pečemo približno 25–30 minut na 180 °C v segreti pečici. Po peki počakamo, da se torta ohladi.
  • Medtem pripravimo kremo. Liste želatine raztopimo v rumu. Sladko smetano in utrjevalec za smetano stepemo v trd sneg. Raztopljeno želatino najprej zmešamo z dvema žlicama stepene smetane, nato pa primešamo še preostalo smetano.
  • Na koncu dodamo še maso iz pretlačenega kostanja in stepene smetane.
  • Ohlajeno torto na sredini vodoravno prerežemo in spodnjo polovico premažemo z ingverjevo marmelado. Nato nanesemo še plast kostanjeve kreme.
  • Drugi del torte položimo na spodnjo polovico. Torto še enkrat premažemo z ingverjevo marmelado in nato še s kostanjevo kremo.
  • Kostanjevo torto z ingverjem po želji okrasimo še s čokoladno glazuro in obložimo s kostanji.

več jedi s kostanji poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.