Jaz bi tudi. Kaj pa vi?

Foto: Žurnal24 Scenarista in režiserja Álvaro Pastor in Antonio Naharro sta se z glavnim igralc
Jaz bi tudi. Če ste ga zamudili na Liffu in si ga še niste ogledali, lahko večer preživite v Zavodu Udarnik, kjer bodo ob 20. uri predvajali prisrčen film o vsakdanjem življenju izjemnih ljudi.
Oglej si celoten članek

Štiriintridesetletni Daniel (Pablo Pineda) je prvi Evropejec z Downovim sindromom, ki mu je uspelo diplomirati. Zaposli se kot socialni delavec v Sevilli, kjer spozna svobodomiselno sodelavko Lauro (Lola Dueńas). Daniel in Laura se hitro spoprijateljita, kar vzbudi pozornost njunih sodelavcev in družin. Edinstveno razmerje se zaplete, ko se Daniel v Lauro zaljubi. Uporniški duši se ne uklonita nobenim družbenim normam; oba najdeta prijateljstvo, pa tudi ljubezen, kakršne poprej še nista poznala.

Jaz bi tudi (Yo, también) je lani prejel številne nagrade. Nagrada goya (španski oskar) je šla v roke Loli Dueńas za najboljšo igralko in Guilleu Milkywayu za najboljšo izvirno pesem. Na festivalu v San Sebastianu je nagrado srebrna školjka prejel Pablo Pineda za najboljšega igralca, za najboljšo igralko jo je prejela Lola Dueńas, ki jo je španski sindikat igralcev nagradil s še eno nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Cena vstopnice je 4 evre, za dijake, študente in upokojence 3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.