Gratinirane testenine s pršutom

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Če imate nekoliko več časa, testenine z najljubšo omako potresite s sirom in drobtinami in jih zapecite v pečici. Pri nas bo danes zadišalo po takšnih s pršutom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • sol
  • 200 g metuljčkov (testenine)
  • 4 žlice masla
  • 2-3 rumenjaki
  • 3-5 žlic sira (naribanega)

za maso:

  • 3 žlice smetane
  • poper
  • muškatni orešček
  • 200 g pršuta (ali prekajenega mesa)
  • 2-3 beljaki
  • maslo (drobtine za pekač)
  • sir (nariban, za posipanje)

Priprava:

  • Za gratinirane metuljčke s pršutom najprej skuhajte metuljčke v slani vodi, nato jih vzemite iz vode, prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Maslo penasto premešajte ter dodajte rumenjake, nariban sir, smetano, sol, poper in muškatni orešček. Dobro premešajte.
  • Pršut narežite na kocke in skupaj z metuljčki primešajte masi iz masla.
  • Beljake solite in stepite v trd sneg. Primešajte masi.
  • Pekač za narastke premažite z maslom in posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 180–200 stopinj Celzija. Metuljčke s pršutom stresite v pekač in obložite s koščki masla. Pecite 40–50 minut, da se jed obarva zlatorumeno.
  • Približno 10–15 minut pred koncem peke jed posujte z naribanim sirom. Postrezite z zeleno ali paradižnikovo solato.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.