Če imate nekoliko več časa, testenine z najljubšo omako potresite s sirom in drobtinami in jih zapecite v pečici. Pri nas bo danes zadišalo po takšnih s pršutom.
Za gratinirane metuljčke s pršutom najprej skuhajte metuljčke v slani vodi, nato jih vzemite iz vode, prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Maslo penasto premešajte ter dodajte rumenjake, nariban sir, smetano, sol, poper in muškatni orešček. Dobro premešajte.
Pršut narežite na kocke in skupaj z metuljčki primešajte masi iz masla.
Beljake solite in stepite v trd sneg. Primešajte masi.
Pekač za narastke premažite z maslom in posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 180–200 stopinj Celzija. Metuljčke s pršutom stresite v pekač in obložite s koščki masla. Pecite 40–50 minut, da se jed obarva zlatorumeno.
Približno 10–15 minut pred koncem peke jed posujte z naribanim sirom. Postrezite z zeleno ali paradižnikovo solato.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.