Francoska spletna sramota

Foto: Žurnal24 "Ponosni, da smo Francozi," naj bi bila ena od vodilnih idej nove spletne strani
Zgodi se tudi tistim, ki verjamejo, da so najboljši. Turistična velesila Francija se je osramotila s svojo novo uradno spletno stranjo. Ki še vedno ne deluje.
Oglej si celoten članek

Francozi so hoteli "odlike in lepote svoje dežele svetu sodobno in dinamično predstaviti" na novi spletni strani France.fr, ki naj bi postala kar "nova uradna spletna stran Francije". Pompozno in težko pričakovano "odprtje" spletne strani se je zgodilo 14. julija, na najpomembnejši francoski državni praznik, ko se Francozi spominjajo padca Bastilje. A 211 let kasneje je sramoten padec doživela France.fr – spletna stran je bila dostopna le nekaj kratkih ur, nato pa se je vse skupaj sesulo.

"Stran vržen denar"
Ustvarjalci so obljubili, da bo stran popravljena do konca julija, a tudi 4. avgusta še vedno ne dela. Morebitne obiskovalce www.france.fr pričaka opravičilo in pojasnilo, da bo stran začela delovati v drugi polovici avgusta, francoski mediji se jezijo in razpravljajo o "stran vrženem denarju in delu", vladni predstavniki pa so pojasnili, da razmišljajo o novih razvijalcih spletne strani, "ki bodo kljub času dopustov odpravili napake". France.fr bo (ko pač bo) turiste privabljala v petih jezikih – poleg francoščine še v angleščini, nemščini, italijanščini in španščini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.