Dan brez nakupov

Foto: Žurnal24 Zdržite en dan brez? (Foto: Shutterstock)
Boste zdržali vsaj en dan brez nakupovanja? V soboto, 27. novembra, je svetovni dan brez nakupov.
Oglej si celoten članek

V društvu za sonaraven razvoj Focus opozarjajo na uničujoče posledice današnje potrošnje ter njene vplive na planet in družbo skozi vse leto, ne samo ob posebnih priložnostih, kot je prihajajoči dan brez nakupov. Kot odgovor predlagajo zmanjšanje potrošnje, kadar je to le mogoče, in tako imenovano etično potrošnjo kot alternativo.

Spremenite navade
"V trenutni krizi, ki bi lahko predstavljala priložnost za premislek o vplivu našega življenjskega sloga na okolje, nas politični voditelji obsipavajo s trditvami o prepotrebnem zagonu gospodarske rasti in opozarjajo, da je naša vloga, če ne celo odgovornost, zapravljati in s tem prispevati k delovanju kapitalističnega kolesja, kjer je večna rast edina vrednota. Redko slišimo, da lahko krizo prebrodimo s spremenjenimi potrošniškimi navadami, reorganizacijo časa ali z izvajanjem dejavnosti, ki ne zahtevajo denarja in virov," je povedala Živa Gobbo, vodja programa Trajnostna potrošnja in globalna odgovornost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.