Cmoki z mesnim nadevom

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Če iščete idejo za krepko jesensko jed, potem so cmoki z mesnim nadevom prava izbira.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za testo:

  • 500 g krompirja (mokastega, kuhanega prejšnji dan)
  • 1 jajce
  • 1 jajčni rumenjak
  • 600 g zdroba
  • 200-250 g moke (ostre)
  • 2 jedilni žlici olja (ali razpuščeno maslo)
  • muškatni orešek
  • sol

Za nadev:

Priprava:

  • Za cmoke z nadevom iz klobas pripravimo najprej nadev. Klobase na tanko narežemo, nasekljamo ali zmeljemo.
  • Na drobno nasekljamo še čebulo in česen ter podušimo na maslu ali olju. Po želji dodamo peteršilj in skupaj prepražimo. Zmešamo v pripravljeno maso iz klobas, posolimo, popopramo ter začinimo z muškatnim oreškom in majaronom.
  • Če mase ne moremo oblikovati in je presuha, dodamo jajce. Iz mase oblikujemo kroglice, jih položimo na pladenj ali desko in zamrznemo v zamrzovalniku.
  • Medtem olupimo krompir, ki smo ga skuhali prejšnji dan in ga naribamo ali stisnemo skozi sito. Umešamo jajce, rumenjak, zdrob, raztopljeno maso, moko ter ščepec soli in muškatnega oreška. Po potrebi dodamo še moko, če je testo premehko, ali umesimo jajce, če je pretrdo. Pokrijemo s folijo in pustimo kratek čas počivati.
  • Testo oblikujemo v valj in narežemo na male kose. Posamezni kos testa plosko potlačimo in z njim ovijemo kroglico iz klobase. Robove dobro stisnemo skupaj. V velikem loncu zavremo obilo slane vode in skuhamo cmoke v rahlo kipeči vodi ca. 13-15 minut, odvisno od velikosti cmokov.
  • Cmoke z nadevom iz klobas vzamemo iz vode in jih postrežemo na segretih krožnikih. Zraven se prileže kislo zelje!

več receptov za cmoke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.