Beatrix še zadnjič nagovorila ljudstvo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kraljica Beatrix se je dan pred iztekom mandata poslovila od svojih podanikov.
Oglej si celoten članek

30. aprila leta 1980 je Beatrix v starosti 42 let sedla na prestol. Danes je napočil čas njenega slovesa. Še prej pa se je v svojem zadnjem nagovoru poslovila od svojih podanikov in se jim ob tej priložnosti zahvalila za zaupanje in podporo.

Poudarila je tudi, da je Willem-Alexander, prvi kralj po 123 letih, na svojo nalogo dobro pripravljen. "Temelj naše monarhije je ustava. Kralj tako predstavlja enotnost, služi pa spreminjajoči se družbi,“ je izjavila 75-letnica in dodala, da je glavna kraljeva naloga nevtralno presojati o interesih strank in drugih skupin. Kralj mora biti vzor ljudstvu, je še poudarila Beatrix, ki jo bodo od danes naprej naslavljali s princesa  Beatrix.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.