Adrenalinski filmski kulturni dan

Foto: Žurnal24 Naj vas tek do kina ne ožuli preveč. (Foto: Kinodvor)
Dan pred kulturnim dnevom se ob 21. uri v Kinodvoru odpirajo vrata dvodnevnega (fis)Kulturnega dneva, najbolj športno razpoloženega kina v mestu.
Oglej si celoten članek

Kalorije lahko danes pokurite na otvoritvi (fis)Kulturnega dne, na katerem BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) predstavlja zmagovalni film festivala BOFF 2010 v kategoriji šport in akcija.

Do mavrice (To the Rainbow, kratki film) je plezalski film, ki prikazuje čustveno vrnitev Paula Pritcharda k plezanju v kamnolome skrilavca severnega Walesa in povratek k steni Rainbow trinajst let po usodnem padcu.

14-minutnemu filmu sledi še slovenska premiera filma Nova dimenzija (New Dimension), kratkometražnega dokumentarnega filma o evropski prvakinji v športnem plezanju Nataliji Gros, ki odkriva nove dimenzije v plezanju. Zadnjih nekaj let je namreč v športnem plezanju izredno popularno plezanje po objektih, ki jih je ustvarila človeška roka. Omenjeni film vas bo popeljal na sam začetek, k pionirjem novega stila. 

Po filmu se lahko pridružite pogovoru s plezalko Natalijo Gros in avtorjem filma Juretom Breceljnikom.

Cena vstopnice za projekcije BOFF predstavlja (7. in 8. februar) je enaka ponedeljkovi ceni za Dvorni dan, ki znaša 3,80 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.