18. tradicionalni makolski zimski pohod

Foto: Profimedia
Planinsko društvo Makole vabi na 18. tradicionalni makolski zimski pohod – po makolskih gričih v soboto, 2. februarja.
Oglej si celoten članek

Pohodniki se bodo zbrali ob 8. uri pred ali v gostilni Lesjak v Makolah, odhod pa je načrtovan za 8.15. Pohod bo trajal okoli štiri do pet ur, pot je nezahtevna in neoznačena.

2. februar Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

Pohod je primeren za družine, mlade planince in vse ostale. Relativna višina od 250 metrov do 490 metrov, prehodili bodo približno 250 višinskih metrov. Obvezna je zimska planinska obutev, oblačila pa naj bodo običajna, planinska glede na vremenske razmere na dan pohoda (rokavice, kapa), priporočljive so pohodniške palice (gamaše - če je sneg) in dobra volja. Malica in pijača v gostilni Lesjak pred in po pohodu; ponudba med potjo; lahko pa tudi iz nahrbtnika.

2. februar Zimski olimpijski festival

Možen je žig galerije Dvoršak – Forma viva Makole. Opis poti: Makole, Varoš (Šošter, Bin), Dežno (Kafret, Zarek – Skledar, Pogačar, Cvikl, Vrhovski – Sledič, Medvedovski – Lampret)… do Grilovih pri sv. Ani. Vračanje na izhodišče je individualno.

Prijave sprejemajo zjutraj, na dan pohoda, na zbirnem mestu pred 8.00 uro, kjer se vpišete v vpisno knjigo. Pohod bo v vsakem vremenu.

30. 1. do 2. 2. Sejem Okusov GASTexpo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.