Uporniki Gadafiju odpeljali "fička"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Libijski uporniki so uspeli voditelju Moamerju Gadafiju odtujiti prestižni fiat500, ki so ga posebej zanj izdelali v slavni milanski delavnici Castagna, kjer so specialisti za predelavo avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Fiat500 by Castagna zaradi električnega pogona tehta kar tono in pol in je bil eden izmed najljubših avtomobilov Moamerja Gadafija, okoli katerega uporniki vztrajno zategujejo zanko.

Avtomobil je opremljen s 34-kilovatnim elektromotorjem in ima avtonomijo 260 kilometrov. Njegovo vrednost ocenjujejo na 100 tisoč evrov, še enkrat več pa stane poseben sistem polnjenja litij-ionskih baterij švedskega proizvajalca, ki baterije napolni v zgolj desetih minutah, nameščene pa so tako spredaj kot zadaj. Avto, ki naj bi bil darilo enega od družinskih prijateljev, ima na sprednjem delu namesto Fiatovega logotipa črno silhueto Afrike, na kateri v zeleni barvi izstopa Libija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:47 25. Avgust 2011.

    "fičko" je bil fiat 600 oziroma Zastava 750 in nima nikakršne veze z fiatom 500, ki je čisto drug model. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.