Qashqai stopil velik korak dlje

Foto: Nissan Nissan qasqai Foto: Nissan Nissan qasqai Foto: Nissan Nissan qasqai
Druga generacija qashqaia bo zgolj z novim videzom težko ponovila velikanski uspeh predhodnika. Zato je pripravila še veliko drugih novosti.
Oglej si celoten članek

Eden od začetnikov mestnih križancev je po sedmih letih zrasel za pet centimetrov v dolžino in ostaja praktično enako širok in visok. Postavljen je na novo platformo iz povezave Renault-Nissan, narejen je v Evropi. 

Tako kot že note pred njim ima qashqai na voljo tehnologijo safety shield, ki pa je nadgrajena, saj ponuja tudi samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter številne druge pomembne funkcije.

Paleta pogonskih sklopov je bogatejša in učinkovitejša. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom, emisije se pričnejo pri 99 gramih, kar je za razred zelo dober rezultat, k njemu pa je pripomoglo tudi občutno zmanjševanje skupne mase.

Še naprej bo najbolj zaželjen zgolj prednji pogon, a ostaja tudi možnost 4x4 pogona, tudi s povsem novim avtomatskim menjalnikom.

Prodaja se prične januarja, kdaj pride k nam, še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.