Prvi vpogled v "slovenskega" twinga za manj kot 20 tisoč evrov

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept
Renault je pred premiero na avtomobilskem salonu v Parizu pokazal konceptnega električnega twinga naslednje generacije, ki ga bodo Francozi izdelovali v tovarni Revoz v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Četrta generacija twinga bo zelo spominjala na originalni mestni enoprostorec, ki je leta 1992 zaznamoval tako mestna vozila kot znamko Renault. Na Žurnal24 bomo obiskali razstavni prostor Renaulta na avtomobilskem salonu v Parizu in se pogovorili z oblikovalci električnega twinga. To je ena od treh reinkarnacij Renaultovih ikoničnih modelov - pred kratkim smo na francoskih cestah že preizkusili električni renault 5 e-tech electric, v Parizu pa se bomo usedli tudi v električno katrco - renault 4 e-tech electric.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

Novi twingo, serijski model naj bi bil zelo podoben konceptu na fotografijah, bo prinesel nezamenljiv slog prve generacije iz leta 1992. Seveda s tehnologijo električnega avtomobila. Novi twingo bo s proizvodnega traku V Novem mestu zapeljal leta 2026, Francozi pa so večkrat omenili, da bo to avtomobil za množice, saj bo njegova začetna cena pod 20.000 evrov.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

Zelo podoben originalu

Kupce želi pritegniti tudi s svojim očarljivim dizajnom enoprostorske karoserije, okroglimi lučmi in drznimi barvami. Bo pa dobil pet vrat, zato bo veliko bolj praktičen. Izstopajoči okrogli žarometi so poudarjeni z diodnim obročem. Prvotno platneno streho bo zamenjalo panoramsko okno. Tudi zadnje obokane luči bodo prešle na več kot tri desetletja star original. Kljuke vrat so vzete celo neposredno iz originalnega twinga, a so tokrat poudarjene z osvetljenim krožnim robom.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

Razstavni prototip twingo E-Tech electric prototype sledi zgodbi, ki se je začela pred več kot 30 leti, in je predhodnik prihodnjega serijskega avtomobila, twinga četrte generacije, ki bo naprodaj leta 2026. Razvija ga Ampere, ki ima cilj zagotoviti ceno osnovne različice pod 20.000 evri. S tem bo potrdil namen Renaulta, da električno mobilnost naredi dosegljivo kar se da velikemu številu ljudi, saj bo z njim dopolnil komplementarno ponudbo drugih električnih modelov: renault 5 E-Tech electric, renault 4 E-Tech electric, mégane E-tech electric in scénic E-Tech electric.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

Na vozilu najdemo tudi tri plastične luknje, ki so asimetrično nameščene na sprednjem pokrovu. Niso tam zato, da bi odvajale zrak iz motornega prostora, kot nekoč, ampak jih bo Renault obdržal, ker so postale eden od prepoznavnih simbolov tega ljubkega avtomobila.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

V notranjost vozila nas Francozi še ne bodo spustili, saj očitno še ni nared za ogled, pričakujemo pa lahko sodobno opremljeno notranjost po zgledu na renault 5 in renault 4. Renault o tehnologiji še ni razkril ničesar, v vsakem primeru naj bi električni pogon razvijal oddelek Ampere skupaj s kitajskim partnerjem. Zahvaljujoč temu naj bi cena padla pod 20.000 evrov.

Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept Foto: Renault Renault twingo e-tech electric koncept

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:46 13. Oktober 2024.

    Twingo 20k .. ne me smejat ..

  • 09:49 13. Oktober 2024.

    Twingo, avto , ki bi moral stati cca 10000 eur !!!

  • 09:30 13. Oktober 2024.

    Predrag

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.