Prihajajo nove kamere, ki bodo prežale na voznike

Foto: Profimedia
S posebno programsko opremo bodo opremili statične kamere ob cestah.
Oglej si celoten članek

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je postala zelo resna težava. Z njo se soočajo po vsem svetu. Zaradi uporabe mobilnih telefonov se pozornost voznikov zmanjša do te mere, da postanejo izredno nevarni za preostale udeležence v prometu. 

V Avstraliji bodo prvi uporabili novo tehnologijo, s katero bodo lovili voznike, ki med vožnjo uporabljajo telefon. Nadzorne kamere ob prometnicah bodo opremili s posebnim programom, ki bo prepoznal prekršek in poskrbel, da bo izdana kazen. 

Kot je poročal The Herald Sun, so med peturnim testiranjem v Melbournu v samo petih urah odkrili 272 prekrškarjev. Pri tem je treba dodati, da je kamera med testom pokrivala samo en pas. 

S tovrstno prakso bodo najprej začeli v Novem Južnem Walesu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:37 18. April 2018.

    Spoštovani BP: dve napaki: prva, sploh ni res, da prihajajo NOVE kamere, ampak bodo OBSTOJEČE nadgradili s programsko opremo. Razumete …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.