Prihajajo digitalne registrske tablice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Južni Karolini v ZDA bi lahko kmalu uvedli elektronske registrske tablice za osebna vozila in tovornjake.
Oglej si celoten članek


Z uporabo t. i. elektronskega papirja bodo nove registrske tablice izpisovale številke in podatke, ki bodo pomembni za policiste. Tako se bo na tablici izpisalo, ali je vozilo neregistrirano, ukradeno in podobno.

Sporočila bodo prebrali tako policisti kot drugi vozniki, ki bodo lahko na nepravilnosti opozorili policiste. Oblikovalci tablic pravijo, da bodo sporočila izpisana v svetlordeči barvi ali pa se bodo svetila, tako da bodo še bolj opazna.

Vsaka digitalna registrska tablica bo povezana z oddelkom za motorna vozila (DMV), energija za napajanje zaslona pa se bo generirala s pomočjo vibracij vozila in solarnega premaza preko tablic. Energija bo potrebna le v primeru, ko se bo spreminjal napis na zaslonu tablice, in ne zato, da bi bil neki napis dalj časa izpisan na tablici. Izumitelji tablice dodajajo, da DMV ne bo imel možnosti zasledovanja vozil.

Trenutno gre le za pilotski program. Če se bo izkazal za uspešnega, in če stroški ne bodo preveliki, bodo digitalne registrske tablice kmalu zamenjale klasične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.