Potujoči levji bistro

Foto: Peugeot Peugeot foodtruck Foto: Peugeot Peugeot foodtruck Foto: Peugeot Peugeot foodtruck Foto: Peugeot Peugeot foodtruck
Peugeot je predstavil vizijo restavracije na štirih kolesih. Seveda ni presenečenje, da nosi koncept ime Levji bistro.
Oglej si celoten članek

Peugeot je danes znan predvsem po avtomobilih, a skozi več kot dvestoletno zgodovino znamke so se ukvarjali še z marsičem, tudi z izdelavo kavnih mlinčkov in mlinčkov za poper. Tudi danes še vedno izdeluje številne gospodinjske pripomočke. 

Sedaj so združili oba dela svojega asortimana in izdelali vizijo t. i. foodtrucka, torej restavracije na kolesih. Gre za močno predelan kombi, v katerem in okoli katerega je moč pogostiti do 30 ljudi naenkrat s pomočjo pogrinjkov, stolov, visokih miz in senčnikov. Ko vozilo stoji, se namreč njegove stranice razširijo, tako da se celotna širina vozila-restavracije kar podvoji, dodatne potrebščine pa s seboj prevaža v prikolici.

Vse je dobro premišljeno, od prostora za skladiščenje in pripravo hrane ter hlajenje pijače do udobja gostov in skrbi za odpadke, saj za restavracijo potem, ko dvigne sidro in se odpravi na drug del mesta, ne ostane niti madeža. Gostje lahko vse kuharjeve poteze spremljajo prek velikega zaslona in avdio sistema ter uživajo v prijetni glasbi.

Peugoet foodtruck se bo 14. aprila predstavil širšemu občinstvu na Tednu oblikovanja v Milanu, nato pa bo obiskal tudi bližnji francoski paviljon v okviru svetovne razstave Expo. Bo kdaj serijski izdelek? Bomo videli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.