Poglejte si ta prehod za pešce!

Foto: Gústi Productions
Foto: Gústi Productions
Uh, če bi lahko pri nas tudi imeli takšen prehod za pešce.
Oglej si celoten članek

Na Islandiji, državi, ki slovi po pragmatičnosti in odprtih glavah, so pričeli uvajati nov tip "3D prehoda za pešce." Zebra je namreč pobarvana tako, da naredi iluzijo nad cesto lebdečega 3D prehoda. 

zakaj ne ustavljajo Na prehodih za pešce se odraža vozniška kultura

Prvi tak prehod so uredili v mestu Isafjordur na severozahodu države, potem ko so iskali način, kako umiriti promet po mestnih ulicah. Prvi rezultati so spodbudni, saj vozniki v bližini takšnega prehoda precej pozorneje spremljajo dogajanje. Če se bo test izkazal za uspešnega, bodo takšne prehode uredili tudi drugod po mestu.

3D zebre so sicer v manjšem obsegu že uporabili v Indiji, na Kitajskem, Južni Afriki in Kirgizistanu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.