Po letečem avtomobilu leteči motor

Vozila, ki smo jih videvali v znanstvenofantastičnih filmih, so vse bolj množična tudi v realnosti. Po letečem avtomobilu prihaja neke vrste leteči motocikel – aerofex hover bike.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki iz kalifornijskega podjetja Aerofeks, ki so vozilo aerofex hover bike izdelali, mu pravijo "leteči motocikel". Hoverbike je bil narejen na osnovi načrta iz 60. let prejšnjega stoletja, a se je na prvih testiranjih izkazal za nestabilnega. Vozilo je zanašalo na stran, zato ni moglo leteti. Težavo so kasneje z dodatki na karoseriji odpravili, tako da se lahko po izboljšavah vozilo dvigne do štirih in pol metrov visoko in doseže najvišjo hitrost 13,5 km/h.

Prejšnji prototipi so lahko dosegali hitrosti, podobne tistim pri helikopterjih, a je proizvajalec brez navedenih razlogov (verjetno zaradi varnosti) pri končni različici hitrost krepko omejil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.