Nov velik posel za Magno

Foto: ADRIAN BRADSHAW/EPA
Foto: ADRIAN BRADSHAW/EPA
Magna bo globalni dobavitelj žarometov
Oglej si celoten članek

Magna International bo kupila italijanskega proizvajalca svetlobne opreme za avtomobilsko industrijo OLSA. Cena za prevzem je 230 milijonov evrov.

Kruha za do 12.000 ljudi Magna Steyr izbrala Slovenijo!

Pri Magni so ob tej novici zapisali, da bodo s tem postali globalni dobavitelji svetlobne opreme za vozila, v prvi vrsti žarometov, s tem pa bodo svoje zmožnosti razširili tudi na dizajn, inženiring in izdelovanje žarometov in druge svetlobne opreme.

Foto: Gregor Prebil Laserski žarometi

"Svetlobna oprema predstavlja visoko rastočo vejo v avtomobilski industriji. S tem bomo močno razširili nabor svojih produktov in delež vgradnje elektronskih komponent v vozila, hkrati pa bomo imeli vpliv tudi na zadovoljevanje želja po drugačnem slogu vozil," pravi predsednik Magna Lighting John O'Hara.

O SLOVENIJI NITI BESEDE Magna bo izdelovala prestižni bavarski hibrid, tudi v Sloveniji?

OLSA je sicer podjetje s sedežem v Torinu, ki zaposluje 2.500 ljudi. Svoje tovarne ima v Italiji, na Poljskem, v Braziliji, na Kitajskem in v Mehiki. Pogodbo ima z avtomobilskimi velikani, kot so skupina Volkswagen, BMW, Daimler in Fiat Chrysler Automobiles. Magna bo imela z najnovejšo pripojitvijo 11 tovarn. Posel o nakupu podjetja OLSA naj bi bil sklenjen do konca leta 2018.

Položili temeljni kamen Magna: Novo poglavje v razvoju Štajerske in celotne regije

Že na začetku meseca so iz Magne sporočili, da se bodo podali v dva skupna projetka s podjetjem Beijing Electric Vehicle Co. s ciljem izdelovanja električnih avtomobilov na Kitajskem.

Slovenija Magna z načrti za drugi del tovarne v Hočah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:10 30. Junij 2018.

    Največji posel za Magno je bila 18,61 milijona evrov finančna spodbuda države Slovenije . To je podobno kot je država …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.