Najstarejši voznik pri nas ima 99 let

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zakonodaja ne sledi dejstvu, da se populacija v Sloveniji stara, saj bi bilo potrebno spremeniti marsikateri predpis, predvsem s področja cestogradnje pa tudi zakonodajo, ki predpisuje zdravniške preglede.
Oglej si celoten članek

Vprašanje starostnikov v prometu bi bilo potrebno sistemsko urediti, so ugotavljali udeleženci simpozija o starostnikih v prometu, ki sta ga skupaj pripravila Policijska uprava Celje in ZŠAM – Center varne vožnje Ljubečna.

"Odziv je bil zelo dober. Pridružilo se nam je približno 50 udeležencev, vsi so se udeležili tudi praktičnega preizkusa vozila in tehnologije v centru varne vožnje in prizorišče zapuščali nasmejani z željo, da se dogodek še kdaj ponovi. Edina dobronamerna pripomba je bila, da bi se moralo takega dogodka udeležiti več nepoklicnih voznikov in starejših žensk," je razložil mag. Elvis A. Herbaj, vodja Oddelka za cesti promet v sektorju uniformirane policije PU Celje. Po njegovih besedah so namreč med udeleženci simpozija prevladovali bivši poklicni vozniki in taki, ki se zavedajo svoje odgovornosti.


Na PU Celje so se preventivnih aktivnosti za starostnike lotili, ker se zavedajo dejstva, da se populacija v Sloveniji stara, posledično pa je v cestnem prometu vedno več voznikov, ki so starejši in potrebni posebne skrbi. "Mimogrede, v Sloveniji je bilo na zadnji dan lanskega leta 181.574 oseb, starejših od 65 let (najstarejša oseba z veljavnim vozniškim dovoljenjem je stara 99 let), ki imajo izdano veljavno vozniško dovoljenje vsaj ene izmed kategorij za vožnjo motornega vozila. Od tega ima 6.263 oseb, ki sicer posedujejo veljavno vozniško dovoljenje, vpisano in dejansko predpisano vsaj eno izmed omejitev uporabe pri vožnji vozila," pravi Herbaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 19:17 13. April 2014.

    hahahaahahahahaha, usi k ste bli tok pametni, me prou zanima, KDO OD VAS UVIDEVNIH LJUDI NI NIKOLI ZAKLEL, KO JE …

  • 21:04 12. April 2014.

    Dober komentar!

  • 20:55 12. April 2014.

    moj sosed je letnik 1941 pa se tako pelje, da bi se mu še Colin Mcrae cudil. Tu in tam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.