Najbolj prodajani avto ostaja brez prenove

Foto: Saša Despot Tesla Y
Foto: Saša Despot Tesla Y
Elon Musk je v enem stavku ohladil pričakovanja glede ene najbolj težko pričakovanih avtomobilskih novosti letošnjega leta, posodobljenega tesle model Y.
Oglej si celoten članek

Tesla je v zadnjih treh letih posodobila vse svoje ključne modele, razen enega. Model S, X in 3 so poleg oblikovanih sprememb vsi že prešli na naslednjo generacijo strojne opreme, ki dovoljuje izboljšano izkušnjo podpornih sistemov v avtih. Vse novosti sicer niso dobile pozitivnega sprejema, predvsem volani brez obvolanskih ročic so deležni uporabniških kritik.

Logično in predvsem po lanski prenovi cenovno sorodnega limuzinskega model 3 (highland) naj bi trendu sprememb sledil še najbolj prodajan avto na svetu, križanec model Y. O projektu 'juniper' se govori že dolgo, praktično ves svet je pričakoval, da ga bodo pri Tesli najavili še letos. 

A vse burno dogajanje v povezavi s prodorno znamko v zadnjih mesecih, od hudega upada naročil do vesti o tem, kako so strojno opremo za avte v imperiju Elona Muska prerazporedili v vesoljski program, so očitno začele puščati posledice pri načrtih Tesle. 

"Ne, prenove model Y letos ne bo," je prek vikenda tvitnil Elon Musk in s tem hitro pogasil naraščajoče govorice znotraj delniških krogov o tem, da bo model Y 'juniper' morda predstavljen že celo julija. 

Kasneje je dodal, da Tesla stalno izboljšuje avte in da so tudi tisti, ki so narejeni čez 6 mesecev, nekoliko boljši od prejšnjih. 

Pri Tesli so sicer že na začetku leta opozorili, naj morebitne stranke ne špekulirajo z odlašanjem nakupa v pričakovanju, da je skorajšnja prenova pred vrati. 

Foto: Saša Despot Tesla Y

V prenovljenem model Y lahko podobno kot glede model 3 med drugim pričakujemo že omenjeni volan brez ročic, večji sredinski zaslon, ambientalno osvetlitev, boljšo strojno opremo ...

Tesla model Y je bil lani najbolj prodajan avto v Evropi sploh, seveda tudi daleč najbolj prodajan električni. Je tudi eden najbolj prodajanih avtov na svetu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 05:31 13. Junij 2024.

    Jajca od avta.

  • 08:19 12. Junij 2024.

    Jajca na kvadrat,edino potegne pa dober

  • 07:08 12. Junij 2024.

    Ni gumbov, ni interesa!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.