Na pokopališčih že vlamljajo v vozila

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pred 1. novembrom, ko bodo pokopališča spet polna ljudi, parkirišča pa avtomobilov, policija opozarja na previdnost pred tatovi. Vlomi v vozila ne bodo redki in se že dogajajo.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Celje so sporočili, da se že dogajajo prvi vlomi v vozila na parkiriščih ob pokopališčih. Vlomljeno je bilo v osebni avto na pokopališču v Ločah; ukradli so torbico z denarnico. V osebni avto je bilo vlomljeno tudi na pokopališču na Ponikvi.

V naslednjih dneh se okoli pokopališč pričakuje povečan promet, zato policisti opozarjajo, da bodite v teh dneh na parkiriščih pokopališč še posebno previdni, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

Policisti opozarjajo, da lahko največ za svoje vozilo storite sami:

  • V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov.
  • Ne parkirajte v neosvetljenih ulicah in parkirnih prostorih. Uporabljajte urejena parkirišča, garaže in garažne hiše.
  • Ko zapuščate vozilo, izvlecite ključ iz kontaktne ključavnice, zavrtite volan, da se zaskoči volanska ključavnica, zaprite vsa okna in zaklenite vrata vozila. Ne pozabite na prtljažnik.
  • Vozilo zaklenite, tudi če ga parkirate v zaklenjeni garaži.
  • V vozilu ne puščajte dokumentov vozila (prometnega dovoljenja, zelene karte, zavarovalne police, servisne knjižice).
  • Alarmna naprava, ključavnica za volan ali menjalnik in druge varnostne naprave se izplačajo le, če jih uporabljate dosledno.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.