Mini za vroče in manj vroče dni

Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible Foto: MINI Mini convertible
Mini convertible na videz ne prinaša posebnih presenečenj. Nova generacija brez strehe pač. A vseeno je veliko novega.
Oglej si celoten članek

Mini v aktualni tretji generaciji predstavlja tretjega člana družine. Po tri- in petvratnem modelu še kabrioleta. Glede dizajna ni posebnih presenečenj, spravljiva streha je mehke narave, vsa ostala notranjost je ista kot v trovratnem modelu s trdno streho. 

Mehka streha se pospravi v 18 sekundah, odslej pa je ves postopek povsem elektrificiran. Streho je mogoče tudi zgolj le delno odpreti, kar je dobrodošla novost v primeru zmerno toplega vremena. Proizvajalec obljublja vrhunsko zvočno zaščito, zato naj bi bil avto enako uporaben in udoben v vseh letnih časih.

Novi kabriolet je razumljivo večji od starega v vseh pogledih (v dolžino skoraj 10 centimetrov) in tudi radodarnejši znotraj. Prtljažnika je ob razpeti strehi sedaj "kar" 215 litrov oziroma za četrtino več kot v predhodniku. 

Le en ima štiri valje

Motorji so trije. Trivaljni bencinski motor s 100 kW/136 KM poganja model cooper cabrio, štirivaljni bencinski motor s 141 kW/192 KM pa cooper S cabrio.

Če imate raje drdranje, je na razpolago trivaljni dizelski motor s 85 kW/116 KM v cooper D cabrio. Čez čas gre pričakovati še JCW najmočnejšo različico s 170 kW (231 KM).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.