Kreativno avtomobilsko oblikovanje

Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball Foto: Žurnal24 MINI Lifeball
Dean in Dan Caten, bolj znana kot kanadski oblikovalski dvojec DSQUARED², sta na Dunaju predstavila ekskluziven izdelek Life Ball MINI 2011.
Oglej si celoten članek

Oblikovalca sta svoj mini cooper S oblikovala tako, da je ta opremljen za vsako pustolovščino. Sprednji lok, za reli oblikovani žarometi, zatemnjena in z mrežo prekrita stranska okenska stekla in rezervno kolo na prtljažnih vratih zbujajo pozornost na prvi pogled. Posebnosti terenskega minija so še višje nastavljeno podvozje in terenske pnevmatike z globokim profilom.

Tudi notranjost avtomobila je pustolovska. Kompas pomaga pri izbiri prave poti, medtem ko notranjost pred umazanijo ščitijo predpražniki iz strukturne kombinacije aluminija in pločevine. Zaščitni znak DSQUARED² – kanadski javorjev list – na usnjeni prevleki naslonov za glavo in na stranskih vratih zaokrožuje dovršen slog robustnega minija.

Avtomobilski proizvajalec MINI že enajstič podpira največji dobrodelni dogodek v boju proti virusu HIV v Evropi. Za namen dogodka Life Ball se vsako leto izdela unikaten model mini. Izkupiček od prodaje se nameni projektom v boju proti virusu HIV. Od leta 2001 je bilo prek dražbe ekskluzivno oblikovanih modelov Life Ball MINI za Aids Life, skupno zbranega že več kot pol milijona evrov. Tudi v prejšnjih letih so mini za dogodek Life Ball oblikovali sami svetovno priznani oblikovalci, med katerimi so Agent Provocateur, Donatella Versace, Diesel, Missoni in Gianfranco Ferré.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.