Kdaj med prehitevanjem lahko prižgete dolge luči

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Pravilni odgovor je A.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje, kdaj med nočnim prehitevenjem prižgati dolge žaromete, je pravilni odgovor, da jih lahko aktiviramo, ko smo vzporedno s prehitevanim vozilom.

Takšna situacija že kandidatom na izpitu teorije dela veliko težav, nepoznavanje pravilnega postopka pa je vidno tudi v praksi voznikov na naših cestah. 

Le 41 odstotkov kandidatov je na to vprašanje v testu teorije odgovorilo pravilno. Večina, oziroma kar 52 odstotkov je prepričanih, da dolgih luči ne smejo prižgati dokler se niso vrnili na izhodiščni prometni pas. Preostali so izbrali najbolj napačno možnost, da se smejo dolgi žarometi prižgati že pred prehitevanjem, saj da lahko voznik tako vidi, če je prehitevanje sploh mogoče.

Avto "Pisca tega člena bi rad osebno spoznal, ker je vrhunski komik."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:37 19. September 2019.

    V praksi pa je čisto vseeno ali je A ali C, ponavadi ni noben ker imaš nasproti vozila in dolgih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.