Karavanski civic Hondin adut v Frankfurtu

Foto: Honda
Foto: Honda
Na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Honda razkrila karavanski civic tourer, ki k nam prihaja v začetku prihodnjega leta.
Oglej si celoten članek

Civic tourer je bil razvit ter izdelan v Evropi in se bo proizvajal v Hondini tovarni v Veliki Britaniji. Proizvodnja se bo začela v začetku leta 2014. Paleta vozil Civic se bo še dodatno okrepila s posodobljenim 5-vratnim Civicom, ki se ponaša z zunanjo in notranjo izpopolnitvijo.

Foto: Honda Honda NSX Poleg tega bo Honda predstavila številna sodobna in zgodovinska dirkalna vozila, skupaj s konceptom športnega NSX-a, ki poudarja Hondino dirkaško DNK in športen rodovnik. Koncept, ki je bil najprej prikazan v Evropi na avtomobilskem salonu v Ženevi v začetku leta, nakazuje možno smer notranje opreme za naslednjo generacijo NSX-a. NSX bo deloval kot halo v seriji Earth Dreams Technology, ki bo vključevala Hondino filozofijo uravnoteženja dinamične zmogljivost z okoljsko učinkovitostjo.

Na Hondinem razstavnem prostoru bo predstavljen mcLaren honda MP4, ki ga poganja 1.5-litrski V6 motor z dvojno turbino. Ta ikona stroja je dominirala serijo F1 v letu 1988, kjer je osvojila 15 od 16 GP. Dosegla je rekordno število GP zmag v sezoni in osvojil oba naslova prvenstva. Honda se bo vrnila v F1 v letu 2015 v okviru skupnega projekta z McLarnom. Honda  s svojim vozilom sodeluje tudi v FIA World Touring Car Championship 2013 z voznikoma Gabriele Tarquini in Tiago Monteiro. Na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu bo Honda predstavila tudi to vozilo. Civic WTCC avtomobil uporablja motor HR412E, popolnoma prilagojen 1,6-litrski, štirivaljni z direktnim vbrizgom turbo bencinski motor, ki v celoti ustreza pravilom FIA za WTCC.

Japonci bodo prikazala tudi dirkalnik RC213V, ki trenutno tekmuje v Moto GP za ekipo Honda Repsol, ki dodatno dokazuje Hondino strast in poreklo v svetu motošporta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.