Jaguar potrdil novinca in razkril ime

Foto: Jaguar Jaguar SUV Foto: Žurnal24 Jaguar SUV Foto: Žurnal24 Jaguar SUV Foto: Žurnal24 Jaguar SUV Foto: Žurnal24 Jaguar SUV Foto: Žurnal24 Jaguar SUV
Jaguar je končno le potrdil tisto, kar se je z veliko gotovostjo napovedovalo že dlje časa - najavlja se prvi športni terenec oziroma križanec znamke. Ime mu bo F-pace.
Oglej si celoten članek

F-pace bo neposredni konkurent porsche macanu, pa tudi BMW X3/X4 in prihajajočemu mercedes-benzu GLE. Kot so na predvečer pričetka salona v Detroitu povedali pri britanski znamki, bo novinec športni družinski avto, ki ga bodo odlikovali dizajn, izjemna natančnost v vožnji z udobnim podvozjem, luksuzna notranjost in napredna tehnologija. 

Križanca bo poganjala nova generacija bencinskih in dizelskih motorjem s prostornino dveh litrov, najverjetneje pa ne bo šlo mimo 3,0-litrskega s kompresorjem polnjenega V6 stroja. Glede na bratsko povezavo med znamkama gre pričakovati, da bo "jag" izkoriščal številne tehnične bonbončke land roverjev, še posebej kar se tiče spopadanja s spolzko podlago in zagotavljanjem brezkompromisnega oprijema. 

Ali je teren pravi za znamkinega križanca, so potipali že v lanskem konceptu C-X17, opogumljeni s pozitivnimi odzivi nanj pa so v Jaguarju odločili za serijsko proizvodnjo. Koncept je bil sicer dolg 4,7 metra, imel je pet sedežev, kar bo bržkone tudi lastnost F-pacea.

Uradno bo avto v salonih z letom 2016, cena pa naj bi se pričela pri okoli 50.000 evrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.