Ekskluzivna barva slovenskih vinjet

Foto: Ž
Foto: Ž
Vinjete za leto 2016 so v kovinsko zeleni barvi. Kdo je izbral takšen odtenek in zakaj?
Oglej si celoten članek

Kot pravijo na Darsu, gre za odločitev njihovega oddelka za prodajo in marketing. Nova barva je precej drugačna od tistih, ki so bile v uporabi od uvedbe vinjet leta 2008, saj je manj intenzivna in bolj "ekskluzivna" od dosedanjih odtenkov. Na ta način se jasno loči od vseh dosedanjih vinjet, hkrati je tudi jasno drugačna od avstrijske vinjete, saj se pri odločanju glede barv usklajujejo s severnimi sosedi, poroča STA.

Dars je z letošnjo vinjeto tudi zaključil osembarvni ciklus, tako da kovinsko zelena pričenja novega, ki bo temeljil na kovinskih odtenkih. 

Doslej so se poleg rdeče barve za vinjete zvrstile še vijolična, modrozelena, svetlo zelena, roza, modra, oranžna in zelena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:37 20. December 2015.

    Barva Muslimanov in bo Slovenija dežela obdana z žico polna muslijev ki jim bo po današnjem referendumu vladali pedri.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.