Denarja ni niti za servis

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Oprema. Policisti na prehitre voznike prežijo z večinoma dotrajanimi vozili.
Oglej si celoten članek

Zastarelo. Skoraj polovico vozil, ki jih uporablja policija, bi bilo treba nemudoma izločiti iz prometa. "Trenutno tako Generalna policijska uprava (GPU) kot policija kot organ razpolagata s 156 vozili, ki so stara 12 ali več let," poudarjajo na policiji.

Na servis bodo še čakali

Z najbolj dotrajanimi vozili se trenutno prevažajo policisti v Ljubljani in Mariboru. Ljubljanska policijska uprava (PU) denimo lahko uporablja le dobro polovico vozil iz voznega parka. "V uporabi je trenutno 329 vozil od sistematiziranih 623. Od tega 175 vozil izpolnjuje vsaj en pogoj za izločitev iz prometa, bodisi starost bodisi veliko prevoženih kilometrov," pojasnjujejo na policiji. Triinšestdeset vozil ljubljanskih policistov bi bilo treba že pred časom odpeljati na redni ali nujni servis. "Vendar pa so aktivnosti popravil zaradi previsokih stroškov, ker gre za večja popravila, zaradi pomanjkanja finančnih sredstev zadržane," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 08:14 6. November 2013.

    pa verjetno še brez tehničnega in veljavne prve pomoči.....naj si kr sami seb napišejo kazni ....

  • 18:12 5. November 2013.

    Ta golazen,še šulne bi jim pobral pa lepo bosi po svetu.

  • 17:55 5. November 2013.

    finančno škodo. s kakimi vozili pa se vozijo oni, naj pometejo prvo pred svojim pragom. to svojo zgodbo sem povedal, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.