Avtomobili postajajo videoigrice

Pri Mercedes-Benzu so predstavili novi sistem grafične telemetrije, ki na osrednji konzoli vozniku na dirkalni stezi ponuja številne informacije o avtomobilu.
Oglej si celoten članek

Novo tehnologijo AMG Performance Media Telemetry naj bi pri Mercedes-Benzu vgradili v vse modele z značko AMG. Za sedaj jo najdemo zgolj v modelu SLS AMG roadster, kmalu pa bo na voljo tudi v modelu SLS AMG coupe.

Grafična telemetrija, ki se vozniku s pomočjo ekrana prikazuje na osrednji konzoli v vsakem trenutku, omogoča pregled nad vrsto informacij: od sil, ki delujejo ob pospeševanju, do podatkov o zaviranju, s kakšno močjo deluje motor ... Poseben režim se aktivira, ko sistem s pomočjo GPS-a spozna, da se nahajate na dirkalni stezi. V tem trenutku se pred voznikovimi očmi prikaže mapa z vsem, kar vam pade na pamet. Kako sistem deluje v praksi na dirkališču Hockeinheim, si poglejte v videu zgoraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.