260 km/h za avto igračko

Foto: Žurnal24 Schumacher Mi3.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Pred vami je schumacher Mi3, najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje na svetu. Njegova najvišja hitrost je 260 km/h.
Oglej si celoten članek

Po šestih mesecih potrpežljivega dela in porabljenih 4 tisoč ameriških dolarjev je 46-letni Nic Case končno ustvaril modelček avtomobila schumacher Mi3, ki je najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje na svetu.

Ta neverjetni model avtomobila doseže najvišjo hitrost 260 km/h, da bi mu to uspelo, pa ga poganja elektromotor z enajstimi konjskimi močmi. Napaja ga 12 baterij, izposojenih iz letala na daljinsko vodenje. Poleg zmogljivega motorja je bila za rekord potrebna tudi aerodinamična oblika in ohišje izdelano iz ogljikovih vlaken. Spomnimo, da ima schumacher Mi3 pogon na vsa štiri kolesa in da nima zavor. Zavira se ga tako, da se postopoma zmanjšuje hitrost. Da bi najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje vedno vozil v pravi smeri, mu je lastnik vgradil sistem, ki temelji na žiroskopu. To je naprava, ki ponazarja in izrablja načelo ohranitve vrtilne količine v fiziki, podoben sistem pa imajo tudi daljinsko vodeni helikopterji. Case je bil z rekordom schumacherja Mi3 zadovoljen, vendar pa pravi, da se v njem skriva še veliko skritega potenciala in najavlja napad na 320 km/h.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:50 20. September 2011.

    v posnetku piše da je hitrost 134 mi/h kar je 216 km/h...ali filmček nima veze z novico ali pa obratno..<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.