1000 kilometrov na elektriko

Foto: Žurnal24 Daihatsujev mali avtomobil mira ev je novi rekorder.
Japonci so naredili električni avtomobil, ki je z enim polnjenjem baterij opravil z rekordno dolgo pot 1003,184 kilometrov. Dosežek bo zapisan v Guinnessovi knjigi rekordov.
Oglej si celoten članek

Preizkus so s prototipom japonskega vehicle kluba opravili na Japonskem. Vozilo je bilo opremljeno z litij-ionskimi baterijami domačega proizvajalca Sanyo. Vožnja je trajala 27 ur, hitrost je bila 40 km/h. Med vožnjo se je zamenjalo 17 voznikov. Z rekordnim dosežkom 1003,184 prevoženih kilometrov so močno popravili tudi klubski rekord iz lanskega leta, ki je bil 555,6 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.